Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisTešanj se priprema za 18. Sajam privrede: Indonezija partner u fokusu

Tešanj se priprema za 18. Sajam privrede: Indonezija partner u fokusu

Početak sajma u Tešnju

Sajam privrede u Tešnju, koji se održava po već 18. put, dobija na značaju svake godine. Senad Brka, predstavnik organizacionog odbora, potvrdio je završene pripreme за ovaj veliki događaj.

Indonezija kao zemlja partner

Ovogodišnji partner sajma je Indonezija, koja se prvi put predstavila 2015. godine. Brka ističe da su zemlje partneri oduvijek imale značajnu ulogu u predstavljanju svojih privreda.

Očekivani broj izlagača i učesnika

Očekuje se oko 600 izlagača, koji će koristiti ukupno 25.000 metara kvadratnih prostora, od čega je 7.000 zatvorenog tipa. Pored toga, učešće će uzeti 15 zemalja iz inostranstva, što potvrđuje rast sajma.

Cazin kao grad partner

Cazin je izabran kao grad partner zbog sličnosti u privrednim slobodama. Brka se zahvaljuje Općini Tešanj na stalnoj podršci u organizaciji ovog važnog događaja.

Obilazak i panel diskusije

Otvorenje sajma zakazano je za 25. septembar u 10:30 sati. Nakon ceremonije, slijedi obilazak sajmišta uz prisustvo predstavnika vlasti. Centralna panel diskusija fokusiraće se na temu CO2, dok će Privredna komora FBiH i Autoceste FBiH organizovati dodatne panel diskusije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -