Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometTragična sudbina mladog golmana Arslanogullaria iz Berlina

Tragična sudbina mladog golmana Arslanogullaria iz Berlina

Debi u prvom timu Union Berlina

Berkin Arslanogullari, talentovani golman, započeo je svoju karijeru u 1. FC Union Berlin. Debitovao je 21. marta ove godine u prijateljskoj utakmici protiv Magdeburga. Njegov uspjeh u mlađim kategorijama bio je obećavajući, a svi su očekivali blistavu budućnost.

Suzbijanje bolesti

Nažalost, subito nakon debija, Arslanogullari je saznao šokantne vijesti. Ljekari su mu postavili dijagnozu raka. Odmah je započeo hemoterapiju, ali nažalost, terapije nisu donijele rezultate.

Amputacija noge

Kako bi se zaustavilo napredovanje bolesti, ljekari su donijeli tešku odluku. Berkinova lijeva potkoljenica morala je biti amputirana. Klupski predstavnici su potvrdili da je to bio jedini način da mu se spasi život.

Poruka podrške i optimizma

Postupak amputacije donio je brojne emotivne poruke podrške s navijača. Na društvenim mrežama pozivaju druge da pomognu mladom golmanu i njegovoj porodici. Berkin se oglasio nakon operacije, izjavljujući svoju odlučnost da se bori protiv bolesti.

“Već sam prevazišao mnoge prepreke u svom životu, a i sada ću se boriti protiv ove bolesti svim sredstvima koja su mi na raspolaganju”, poručio je Arslanogullari.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -