Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPokušaj atentata na Trumpa: Kremlj reaguje na navode o Ryanu Routhu

Pokušaj atentata na Trumpa: Kremlj reaguje na navode o Ryanu Routhu

U svjetlu nedavnih događaja, portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je ono što je FBI nazvao pokušajem atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Peskov je istakao kako američke obavještajne službe trebaju da razmišljaju o tim pitanjima.

Kremej i američka obavještajna služba

“Ne bismo mi trebali razmišljati, već bi to trebale raditi američke obavještajne službe”, rekao je Peskov. Ova izjava ukazuje na kompleksne političke odnose između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije. Peskov je također naglasio da “igranje vatrom ima svoje posljedice”, što se može interpretirati kao aluzija na podršku SAD-a Ukrajini.

Identifikacija osumnjičenog

Prema izvještajima CNN-a, Fox Newsa i New York Timesa, osumnjičeni za ovaj incident je Ryan Wesley Routh (58) iz Havaja. Na društvenim mrežama pronađeni su profili koji sugeriraju da je Routh bio strastveni pristalica Ukrajine u ratu protiv Rusije.

Routhova povezanost s Ukrajinom

New York Times je objavio da je Routh razgovarao s njima 2023. godine o svojoj dobrovoljnoj misiji u Ukrajini. Tokom 2022. godine, Routh je proveo nekoliko mjeseci u Ukrajini i pokušavao da regrutuje afganistanske vojnike za borbu protiv ruskih snaga.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -