Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijePremijera predstave "Kiselina" o odnosima u porodici, osvojila nagrade na festivalu

Premijera predstave “Kiselina” o odnosima u porodici, osvojila nagrade na festivalu

Uspješna premijera u Zenici

Predstava “Kiselina”, temeljena na tekstu Asje Krsmanović, premijerno je izvedena u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Režiju potpisuje Nermin Hamzagić. Ova predstava je dio XXIII festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2024 i osvojila je čak sedam nagrada. Publika je pokazala izuzetno pozitivan prijem.

Izvođenje i repriza

“Kiselina” će imati svoju repriznu izvedbu u utorak, 17. septembra, u 20 sati, na matičnoj sceni pozorišta. Uloge tumače renomirani glumci poput Gordane Boban, Mirvada Kurića, Selme Mehanović i Benjamina Bajramovića.

Sinopsis i tematska analiza

Prema riječima Mirvada Kurića, predstava se bavi univerzalnim temama. Ona istražuje odnose unutar porodice, licemjerstvo i smisao života. Kurić ističe da je rad s kolegama bio izuzetno inspirativan. Domaća publika je pokazala da se svi možemo prepoznati u situacijama koje predstava istražuje.

Pogled u budućnost

Kurić se nada da će predstava dobiti priliku i u Sarajevu. Kazao je da je važno da se predstava nastavi izvoditi i van Zenice. “Kopamo” po sebi i upoznajemo likove što čini ovu umjetnost univerzalnom, zaključuje Kurić.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -