Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometŽeljezničar nastavlja niz pobjeda na gostovanjima protiv GOŠK-a

Željezničar nastavlja niz pobjeda na gostovanjima protiv GOŠK-a

Trijumf Željezničara na gostovanju

Sarajevski tim, FK Željezničar, ostvario je ubjedljivu pobjedu protiv GOŠK-a uz igrača više. U 14. minuti, Marko Mandić iz GOŠK-a isključen je nakon prekršaja na Boljeviću, čime je ekipa trenera Denisa Ćorića dobila značajnu prednost.

Odličan start sezone na gostovanjima

Željezničar je ovom pobjedom zadržao maksimalan učinak na gostovanjima ove sezone, s tri pobjede iz tri utakmice. Prethodno su Plavi savladali Velež rezultatom 2:1 i Slobodu s 1:0.

Kritika trenera GOŠK-a

Nakon utakmice, trener GOŠK-a, Pranjić, izrazio je nezadovoljstvo. U pet utakmica, njegova ekipa doživjela je četiri isključenja. Pranjić je rekao: “Nismo Barcelona da možemo parirati.” Takve izjave ukazuju na pritisak koji GOŠK trenutno doživljava.

Udarci i prilike

Tijekom utakmice, Željezničar je imao priliku već u prvoj minuti, kada je Karić pokušao ugroziti gol, ali je njegov udarac odbranio golman GOŠK-a, Kolaka. Iako je GOŠK odolijevao pritisku, isključenje Mandića promijenilo je tijek susreta.

Zaključak

Željezničar nastavlja briljirati na putu prema vrhu tabele, dok GOŠK mora raditi na disciplinovano­sti kako bi se izbjegle slične situacije u budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -