Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPokušaj atentata na Donalda Trampa: Osumnjičeni sklonjen i uhapšen

Pokušaj atentata na Donalda Trampa: Osumnjičeni sklonjen i uhapšen

Osumnjičeni za atentat uhvaćen nakon 12 sati skrivanja

Rajan Vesli Rut, koji se dovodi u vezu sa pokušajem atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, podigao je snajpersko gnijezdo blizu golf terena. Prema navodima saveznog tužilaštva, Rut se skrivao skoro 12 sati prije pokušaja zasjede.

Detalji o Rutovom mobilnom telefonu

Rutov mobilni telefon pingovao je na ivici Trampovog internacionalnog golf terena od 1:59 sati u nedjelju. U tom trenutku, agenti Tajne službe primijetili su cijev pištolja oko 13:30 sati, dok je Tramp bio udaljen između 300 i 450 metara.

Oružje pronađeno u snajperskom gnijezdu

U snajperskom gnijezdu, agenti su pronašli napunjenu poluautomatsku pušku, digitalni fotoaparat i dvije torbe. Zanimljivo je napomenuti da se ovakvo oružje ne proizvodi na Floridi, što sugerira da je moguće dovezeno iz druge savezne države ili strane zemlje.

Hapšenje osumnjičenog

Agent Tajne službe zapucao je prema osumnjičenom, a svjedok je vidio Rauta kako se udaljava vozilom sa ukradenim tablicama. Kasnije je uhapšen na autoputu I-95, nekoliko kilometara dalje od golf terena.

Prethodne osude Rajana Veslija Ruta

Rajan Vesli Rut je poznat po prethodnim presudama. Godine 2002. bio je osuđen u Grinsborou, Sjeverna Karolina, zbog posjedovanja oružja. Također, 2010. godine je osuđen za više tačaka zbog posjedovanja ukradene robe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -