Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometŽeljezničar ne uspijeva iskoristiti brojčanu prednost protiv GOŠK-a

Željezničar ne uspijeva iskoristiti brojčanu prednost protiv GOŠK-a

Težak susret za Željezničar

U derbi meču protiv GOŠK-a, Željezničar nije uspio iskoristiti svoju brojčanu prednost. Utakmica se odvijala u Gabeli, gdje je Plavima nedostajalo završne preciznosti. Cvetanoski je u drugom poluvremenu zamijenio Dangubića, koji nije bio na svom nivou.

Promašaji i slabosti napada

U 67. minuti, Boljević je imao dobru priliku, šutirajući glavom s deset metara, ali lopta je završila u rukama golmana Kolaka. Tada je Željezničar imao kontrolu, ali se činio bezopasnim. Hiroš je pokušao s 20 metara, no njegov šut bio je katastrofalan.

Opasne situacije i nedostatak uzbuđenja

Tempo igre je opao nakon što su se timovi pozicionirali, a Gabeljani su čvrsto osiguravali svoju odbranu. Iako je Hiroš centrirao prema Krpiću, odbrana GOŠK-a je bila na visini zadatka, otklanjajući moguću opasnost. Na početku drugog poluvremena, Al-Jaber je odlično proigrao Dangubića koji se našao oči u oči s golmanom, ali je promašio veliku priliku.

Kako je utakmica odmicala, evidentno je bilo da Željezničar ne može iskoristiti svoju prednost, što im je onemogućilo osvajanje bodova na teškom gostovanju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -