Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometDrama u reprezentaciji BiH: Ahmedhodžić se oprostio, ali briljira u Sheffieldu

Drama u reprezentaciji BiH: Ahmedhodžić se oprostio, ali briljira u Sheffieldu

Odlazak Ahmedhodžića iz reprezentacije BiH

Posljednje okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine završilo je na tragičan način za Ahmedhodžića. Zbog problema s povredom, napustio je tim i oprostio se od reprezentacije. Direktor reprezentacije, Emir Spahić, zatvorio je vrata Ahmedhodžiću za buduća okupljanja.

Briljantne igre u klubu

Unatoč teškom periodu, Ahmedhodžić se brzo oporavio. Samo nekoliko dana nakon odlaska iz reprezentacije, odigrao je izvanrednu utakmicu protiv Hull Cityja. Njegova ekipa, Sheffield United, slavila je rezultatom 2:0, a Ahmedhodžić je bio jedan od najboljih igrača.

Podrška navijača i impresivne statistike

Navijači Sheffield Uniteda pružili su mu veliku podršku. Izdvojili su ga iz ekipe i zapjevali pjesme s njegovim imenom. Ahmedhodžić im se odužio odličnim nastupom. Na početku nove sezone, odigrao je pet utakmica, provedivši ukupno 359 minuta na terenu.

Njegove statistike su zapanjujuće. Procenat dodavanja iznosi 94, a prosječno ostvaruje 52 kontakta s loptom po utakmici. Također, oduzeo je 17 lopti protivnicima i ostvario 16 pobjeda u duelima.

Zaključak

Ako su prve utakmice indikativne, Ahmedhodžić se vraća u vrhunsku formu. Sheffield United ga naziva “izvanrednim” igračem, dok on nastavlja da impresionira kako na terenu, tako i među navijačima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -