Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetBeč pogodila olujna nevremena: Poplave i prekidi u javnom prijevozu

Beč pogodila olujna nevremena: Poplave i prekidi u javnom prijevozu

Pad temperature i jake padavine

Tokom vikenda, Beč je doživio nagli pad temperatura, što je rezultiralo obilnim padavinama. U periodu od petka popodne do nedjelje popodne, kiša gotovo nije prestajala padati. Uz kišu, vjetrovi su dostizali brzinu do 100 kilometara na sat, izazivajući brojne probleme.

Strahote poslijedica nevremena

Ulice su se pretvorile u rijeke, a područje oko Dunava je poplavljeno. Jedan mještanin iz Floridsdorfa istakao je da nikada nije doživio ovakvo nevrijeme. Dunavski kanal se rapidno punio kišnicom, a restorani uz riječnu obalu su pretrpjeli velike štete, s visokim talasima koji su pogodili rijeku.

Prekidi u javnom prijevozu

Teže posljedice nevremena osjetile su se i u javnom prijevozu. Šine podzemne željeznice su bile toliko pogođene da je došlo do velikih prekida u uslugama. Na željezničkim stanicama, putnici su tražili sklonište i informacije, dok su mnoge linije prema zapadu bile otkazane.

Oštećenja u Beču

Poplave su izazvale oštećenja u više četvrti Beča, uključujući poplavljene podrume i oboreno drveće. U Leopoldstadtu su vozači i prolaznici morali uklanjati grane s puteva, čime su se suočili sa dodatnim poteškoćama u kretanju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -