Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaBivši direktor policije Slavko Stojanović priznao krivicu za zloupotrebu položaja

Bivši direktor policije Slavko Stojanović priznao krivicu za zloupotrebu položaja

Priznanje krivice u Višem sudu

Slavko Stojanović, bivši direktor Uprave policije Crne Gore, danas je u Višem sudu u Podgorici priznao krivicu za zloupotrebu službenog položaja. Ova krivična djela povezana su sa švercom cigareta pronađenih u kamionu.

Stojanović se kaje za svoje odluke

Tokom ročišta, Stojanović je izrazio kajanje zbog svojih postupaka. Ipak, nije priznao krivicu za nedozvoljeno držanje pištolja. Njegov advokat, Miroslav Adžić, predložio je sporazum o priznanju krivice, što je Specijalno državno tužilaštvo odbilo.

Optužbe i posljedice

Stojanović je optužen za štetu od 112.504 eura, koju je izazvao zloupotrebom službenog položaja. Prema navodima državnog tužioca, njegovo postupanje 31. marta 2018. godine omogućilo je vozaču kamiona da nastavi put, umjesto da bude priveden policiji.

Pod pritiskom i pod pritiscima

U svojoj odbrani, Stojanović je rekao da je bio pod velikim profesionalnim i moralnim pritiskom tokom složenih sigurnosnih situacija. Osjećao je potrebu da pomogne prijatelju, ne razmatrajući posljedice svojih odluka.

Opravdanja i kajanje

Bivši direktor priznaje da je donio neracionalne odluke zbog, kako navodi, nedužnih žrtava koje su stradale u to vrijeme. Ističe da se iskreno kaje zbog postupaka koji su diskreditovali njegovu instituciju i dugogodišnji rad.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -