Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviMerab Dvalishvili: Od građevine do bantam prvaka UFC-a

Merab Dvalishvili: Od građevine do bantam prvaka UFC-a

Put do uspjeha

Merab Dvalishvili, gruzijski borac, stigao je u Sjedinjene Američke Države sa 21 godinom. Da bi preživio, bio je prisiljen raditi na građevini. Njegov put do uspjeha bio je ispunjen teškim trenucima.

Inspiracija i predanost

“Radio sam naporno 12 godina za ovo”, istakao je Dvalishvili. On uvažava Dana Whitea, koji mu je pružio priliku da postane dio UFC-a. “Gledajte me sada, prvak sam, živim svoj san”, dodao je.

Izazovi na putu

Tokom svoje karijere, Dvalishvili je prolazio kroz teške trenutke. “Pitao sam se da li je vrijedno nastaviti, posebno kada sam radio po snijegu ili suncu”, prisjetio se. Njegovi napori su se isplatili, a radna etika mu je pomogla da prevaziđe prepreke.

Novi uspjesi i priznanja

Na početku svoje UFC karijere, Dvalishvili je doživio poraze, ali sada se može pohvaliti omjerom od 18 pobjeda i 4 poraza, s nevjerojatnim nizom od 11 uzastopnih trijumfa.

Uzimanje stvari u svoje ruke

Kako je postajao sve uspješniji, odlučio je napustiti građevinu i potpuno se posvetiti borbama. Preselio se u Las Vegas i konačno dobio američko državljanstvo. “Sada sam sretan čovjek”, kazao je Dvalishvili.

Pobjeda protiv O'Malleyja

Na kraju, Dvalishvili je osvojio pojas u bantam kategoriji udijelivši jednoglasnu odluku protiv Seana O'Malleyja. Ova pobjeda simbolizira njegov izuzetni uspjeh i predanost sportu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -