Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVNajbolji TV trenuci: Pobjednici nagrada za serije i mini serije

Najbolji TV trenuci: Pobjednici nagrada za serije i mini serije

Najbolje serije prema izboru kritike

Nedavno su objavljeni dobitnici nagrada za najbolje serije i mini serije. U kategoriji “Najbolja serija” u dramskom žanru, pobijedila je serija “Shogun”. Ova serija je osvojila srca publike svojom dubokom pričom i kvalitetnom produkcijom.

U komediji dominiraju “Komičari”

Serija “Komičari” proglašena je najboljom serijom u komediji. Osvojila je brojne simpatije zbog svoje duhovitosti i talentiranih izvođača, koji su ostavili snažan utisak.

Pobjednici glumačkih kategorija

U kategoriji najboljeg glumca u drami, Hiroyuki Sanada je osvojio nagradu za svoju ulogu u “Shogun”. Dok je Anna Sawai proglašena najbolja glumica u dramskoj seriji, također za “Shogun”.

Jeremy Allen White je osvojio nagradu za najboljeg glumca u komediji za ulogu u “The Bear”, dok je Jean Smart proglašena najboljom glumicom u komediji za seriju “Komičari”.

Mini serije na vrhu

U kategoriji najbolje mini serije, “Maleni Irvas” je osvojila prvo mjesto. Richard Gadd je dobitnik nagrade za najboljeg glavnog glumca u mini seriji, dok je Jodie Foster proglašena najboljoj glavnoj glumici u mini seriji ili TV filmu za “Pravi detektiv: Zemlja tame”.

Osvojene nagrade za sporedne uloge

U dramama, Billy Crudup iz serije “The Morning Show” je najbolji sporedni glumac, dok su Elisabeth Debicki iz “Krune” i Liza Colon-Zayas iz “The Bear” osvojile nagrade za najbolje sporedne glumice u svojim kategorijama.

Priznanje scenaristima i rediteljima

Will Smith osvojio je nagradu za najbolji scenarij u drami, dok je Lucia Aniello uz svog tima osvojila isto priznanje u komediji za seriju “Komičari”. Frederick E.O. Toye i Christopher Storer su najavljeni kao najbolji reditelji u svojim kategorijama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -