Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHarris i Biden osuđuju nasilje nakon pokušaja atentata na Donalda Trumpa

Harris i Biden osuđuju nasilje nakon pokušaja atentata na Donalda Trumpa

U svjetlu nedavnih događaja, potpredsjednica Kamala Harris izrazila je duboku zabrinutost zbog mogućeg atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Njena izjava objavljena je putem Bijele kuće, gdje je naglasila ozbiljnost situacije.

Osuda političkog nasilja

Harris je jasno stavila do znanja da osuđuje bilo kakav oblik političkog nasilja. “Svi moramo učiniti svoj dio kako bismo spriječili dodatno nasilje”, dodala je, ističući važnost održavanja sigurnosti u Americi.

Hvala Tajnoj službi

Pohvalila je američku Tajnu službu i njihove partnere za provođenje zakona. “Naša administracija osigurat će potrebne resurse i zaštitne mjere”, potvrdila je Harris, naglašavajući posvećenost zaštiti bivšeg predsjednika.

Biden o sigurnosti Trumpa

Pored Harris, američki predsjednik Joe Biden također je osudio pokušaj atentata. Izjavio je kako će Tajna služba imati sve potrebne resurse za zaštitu Donalda Trumpa. Biden je istaknuo da mu je “laknulo” što je Trump ostao nepovrijeđen.

Pokušaj atentata u Florida

Incident se dogodio u blizini Trump International golf terena u West Palm Beachu na Floridi. Osumnjičeni, 58-godišnji Ryan Wesley Routh, uhapšen je zbog pucnjave, koja nije uzrokovala fizičke povrede bivšem predsjedniku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -