Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVNagrada "Emmy" 2023: Ko su pobjednici najprestižnije televizijske ceremonije?

Nagrada “Emmy” 2023: Ko su pobjednici najprestižnije televizijske ceremonije?

Održana dodjela nagrada “Emmy”

Svijet televizije okupio se na najvažnijoj ceremoniji – dodjeli nagrada “Emmy”. Dvorana “Peacock Theatre” u Los Anđelesu bila je ispunjena Holivudskim zvijezdama. Ova prestižna nagrada dodjeljuje se na osnovu glasova više od 20.000 članova.

Najbolje dramske i humoristične serije

Očekivana favorita, serija “Shogun”, osvojila je nagradu za najbolju dramsku seriju na 76. izdanju “Emmy-ja”. U kategoriji humorističnih serija, titulu najbolje ponijela je serija “Hacks”.

Izvanredni glumci i njihovi uspjesi

Ebon Mos Bahra iz serije “The Bear” osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca u humorističnoj seriji. U dramskoj seriji, Bili Krudup ponio je titulu najboljeg sporednog glumca. Džin Smart iz “Hacks” proglašena je najboljom glavnom glumicom u humorističnoj seriji.

Pobjednici u raznim kategorijama

Najbolja takmičarska rijaliti serija je “The Traitors”. Džesika Ganing je osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu u antologijskoj seriji “Baby Reindeer”. U kategoriji režije, Stiven Zailian osvojio je nagradu za seriju “Ripley”.

Specijalne nagrade i priznanja

Najbolji talk show ove godine je “The Daily Show”. Ričard Gad i serija “Maleni irvas” osvojili su nagrade za najbolju limitiranu seriju.

Najbolji glavni glumac u miniseriji bio je Ričard Gad, dok je Džodi Foster osvojila nagradu u ženskoj konkurenciji. Mnoštvo nagrada pripalo je seriji “The Bear”, koja je dominirala večernjom svečanošću.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -