Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometZbunjenost oko kazne za Sarajevo nakon crvenog kartona Nidalu Čeliku

Zbunjenost oko kazne za Sarajevo nakon crvenog kartona Nidalu Čeliku

Poraz Sutra Između Sarajevo i Posušja

U susretu između Sarajeva i Posušja, sudija Dražen Marić je odlučio isključiti Nidala Čelika. On je bio jedini U21 igrač na terenu. Čelik je zaradio crveni karton zbog namjernog udaranja laktom u glavu protivnika.

Problemi za Bordo Tim

Trener Zoran Zekić je već bio izvršio pet izmjena. To je značilo da je Sarajevo u posljednjim sekundama utakmice igralo bez “zaštićenog” igrača. Prema Propozicijama takmičenja, jedan igrač do 21 godine mora biti na terenu tokom cijele utakmice.

Hoće li Sarajevo biti kažnjeno?

Ova situacija postavlja pitanje o mogućem registraciji susreta 3:0 u korist Posušja. Takmičarska komisija NS BiH će se sastati sljedeće sedmice kako bi razmotrila situaciju.

Bordo Tim traži jasno tumačenje

Fudbalski klub Sarajevo apelovao je na Nogometni savez BiH da hitno objavi tumačenje pravila. Njihova trenutna situacija ostavlja klubove zbunjenima u vezi s obavezama prema igračima “zaštićenog godišta”.

Moguće posljedice za ligu

Nakon incidenta, postavlja se pitanje o neusklađenosti pravila i mogućim neregularnostima u takmičenju. Klubovi traže jasnoću kako bi situacija bila pravilno razriješena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -