Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaZbrka oko puštanja Saše Čađenovića iz kućnog pritvora

Zbrka oko puštanja Saše Čađenovića iz kućnog pritvora

Uprava policije negira obavještenje Višeg suda

Podgorički Viši sud nije obavijestio Upravu policije Crne Gore o puštanju Saše Čađenovića iz kućnog pritvora. Ovu informaciju su prenijeli iz Uprave policije (UP), koja je reagovala na ranije saopćenje suda. Naveli su da su 12. septembra tražili Čađenovića na njegovoj kućnoj adresi.

Policija blokirala dio grada bez informacije

Policija je blokirala dio grada, ne znajući da je Viši sud odobrio Čađenoviću izlazak iz stana. U UP su potvrdili da nisu primili obavještenje od suda o ovoj odluci prije provjere. Naveli su da njihovi službenici redovno obilaze mjesta prebivališta lica pod mjera nadzora.

Pušten na slobodu uz zabranu napuštanja stana

Čađenoviću je sredinom jula ukinut pritvor, koji je trajao od decembra 2022. godine. Otpušten je uz zabranu napuštanja stana. Optužen je zbog stvaranja kriminalne organizacije te zloupotrebe službenog položaja.

Optužbe povezuju Čađenovića sa kavačkim klanom

Pored drugih krivičnih djela, Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči ga da je djelovao u interesu kavačkog klana na čelu sa Radojem Zvicerom. Vanraspravno vijeće Višeg suda potvrdilo je optužnicu protiv njega u oktobru prošle godine.

Utuženi novi izazovi za pravosuđe

Ova situacija dodatno komplikuje već tešku poziciju pravosudnih institucija u Crnoj Gori. Iz UP su naglasili da su prvi put zatekli Čađenovića da nije na njegovoj adresi boravka, što nedvosmisleno ukazuje na propuste u komunikaciji između relevantnih institucija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -