Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBayer Leverkusen slavili uvjerljivu pobjedu protiv Hoffenheima

Bayer Leverkusen slavili uvjerljivu pobjedu protiv Hoffenheima

Dominacija Bayera u prvom poluvremenu

U derbi utakmici između Bayer Leverkusena i Hoffenheima, domaćini su pokazali svoju snagu. Već nakon pola sata igre, Bayer je imao prednost od 2:0. Prvi gol postigao je Terrier u 17. minuti, uz asistenciju Bonifacea.

Bonifacov majstorski pogodak

Nigerijski napadač Boniface je u 30. minuti majstorski prevario defanzivca i udvostručio prednost. Njegovo slavlje, koje je uključivalo skidanje šorca, postalo je tema rasprava među navijačima. Detalje o proslavi možete pogledati ovdje.

Hoffenheim se budi, ali nedovoljno

Hoffenheim je smanjio zaostatak samo sedam minuta kasnije. Berisha je pogodio mrežu nakon asistencije Kramarića. Tako je rezultat prvog poluvremena bio 2:1 u korist Bayera.

Bayer povećava prednost u drugom poluvremenu

U nastavku utakmice, Bayer je postigao još dva gola. Wirtz je realizovao penal u 72. minuti, dok je Boniface tri minute kasnije, opet progledao i postavio konačnih 4:1 uz asistenciju Frimponga.

Tabaković nije imao priliku za igru

Bh. reprezentativac Haris Tabaković nije dobio priliku da zaigra, te je utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače. Bayer Leverkusen će u narednom kolu dočekati Wolfsburg, dok Hoffenheim ide na gostovanje protiv Union Berlina.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -