Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaRumunski Cluj slavio protiv Dubaija i ušao u finale

Rumunski Cluj slavio protiv Dubaija i ušao u finale

Cluj osigurao mjesto u finalu

Košarkaši rumunskog Cluja ostvarili su značajnu pobjedu protiv ekipe Dubaija. U polufinalu su slavili rezultatom 89:76. Ova pobjeda naročito je došla do izražaja u posljednjoj četvrtini, koju su Rumuni riješili u svoju korist rezultatom 22:11.

Hervey predvodio Cluj

Kevin Hervey bio je ključna figura za Cluj. Postigao je 23 poena, uz devet skokova i dvije asistencije. Iza njega su slijedili Zachary Hankins sa 16 poena i četiri skoka, te Adam Mokoka koji je dodao 14 poena, pet skokova i dvije asistencije. De'Shawn Stephens također je imao solidan učinak sa 11 poena i tri skoka.

Dubai nije uspio nadmašiti protivnika

Najbolji pojedinac u ekipi Dubaija bio je Awudu Abass, koji je postigao 18 poena uz šest skokova. JaCorey Williams dodao je 12 poena i četiri skoka, dok je Ahmet Duverioglu završio sa 11 poena i šest skokova. Danilo Anđušić je takođe bio dvocifren s unaprijeđenih 10 poena.

Finale na horizontu

Cluj će se u finalu suočiti s pobjednikom drugog polufinalnog susreta. U tom meču snage će odmjeriti ekipa Sassari i domaćin Bosna. U međuvremenu, Dubai će igrati meč za treće mjesto protiv poraženog iz susreta Sassari – Bosna.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -