Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometAlisha Lehmann otkriva nejednakosti u platesnom sistemu među fudbalerima

Alisha Lehmann otkriva nejednakosti u platesnom sistemu među fudbalerima

Transfer iz Aston Ville u Juventus

Najnoviji nogometni transferi ovog ljeta obuhvatili su poznati par, Alishu Lehmann i Douglasa Luiza. Oni su prešli iz Aston Ville u Juventus, najveći italijanski klub. Ova prilika im omogućava da igraju zajedno, a Lehmann ističe kako je to ostvarenje njihovog sna. Ona je izjavila: “Divno je moći doživjeti velike avanture na istom mjestu.”

Nejednakost plata između fudbalera

Međutim, uz sreću dolazi i zabrinutost. Alisha Lehmann se osvrnula na problem nejednakih plata između nje i Douglasa. U intervjuu za italijanski list “La Repubblica”, izjavila je: “Radimo isti posao, ali on zarađuje 100 puta više od mene. To nije fer.”

Fudbalski transferi i finansijske razlike

Razlike u finansijama između muškog i ženskog nogometa postaju sve više očite. Juventus je za Douglasa Luiza platio više od 50 miliona eura, dok je transfer Alishe Lehmann koštao samo 50.000 eura. Ove brojke jasno pokazuju koliko su velike razlike u valorizaciji igrača.

Budućnost ženskog fudbala

Lehmann također vjeruje da će proći dosta vremena prije nego što se uslovi i plate izjednače. Ovaj problem ostaje važna tema u sportskom svijetu, a njen glas može doprinositi promjeni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -