Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPolicija Zaplijenila 12.000 Piratskih Konzola s Popularnim Igrama

Policija Zaplijenila 12.000 Piratskih Konzola s Popularnim Igrama


Piratske Konzole i Krivotvorene Igre

Policija je nedavno izvršila veliku akciju protiv piratskih konzola, zaplijenivši oko 12.000 uređaja. Ove konzole sadrže više od 47 miliona krivotvorenih videoigara, uključujući popularne naslove poput Mario Bros., Street Fighter i Star Wars.

Uhvati U Crnom Tržištu

Alessandro Langella, šef jedinice za privredni kriminal torinske finansijske policije, saopštio je da je ukupna vrijednost zaplijenjenih nelegalnih igara procijenjena na 47,5 miliona eura. Ova brojka obuhvata vrijednost konzola kao i stotine nelegalnih licenci za programe.

Porast Retrogaminga

Fenomen poznat kao “retrogaming” dobija na popularnosti. Nove verzije videoigara i konzola iz 1980-ih i 90-ih postale su veoma tražene. Međutim, mnogi potrošači nailaze na izazov zbog visoke cijene ovih proizvoda.

Imitacije Poznatih Brendova

Piratske konzole predstavljaju imitacije kultnih naprava koje su proizveli brendovi kao što su Nintendo, Sega i Atari. Ovi proizvodi ne zadovoljavaju stroge sigurnosne standarde, te predstavljaju rizik za kupce.

Piraterija Iz Kine

Langella ističe da su sve zaplijenjene konzole bile iz Kine. Uvezene su za prodaju u specijalizovanim trgovinama ili putem interneta. Ova akcija predstavlja važan korak u borbi protiv piraterije i zaštite intelektualne svojine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -