Petak, 20 Septembra, 2024
HomeLjepotaIstraživanje: Idealno trajanje intimnosti i njegovi benefiti

Istraživanje: Idealno trajanje intimnosti i njegovi benefiti

Zadovoljstvo u ljubavnoj vezi

Novija istraživanja otkrivaju kako trajanje seksa afirmativno utiče na zadovoljstvo parova. U anketi je učestvovalo 1.000 ljudi iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. Većina ispitanika smatra da je idealno trajanje intimnosti oko 35 minuta.

Optimalna raspodjela vremena

Prema ovom istraživanju, od 35 minuta, 15 minuta treba posvetiti predigri, pet minuta samom seksu i 15 minuta maženju nakon. Ovaj balans pomaže u jačanju emocionalnih veza između partnera.

Benefiti produžene predigre

Posebno zanimljiv rezultat istraživanja ukazuje na to da dodatnih pet minuta predigre može pozitivno uticati na zadovoljstvo žena. Istraživanja pokazuju da će veći broj žena doživjeti orgazam ako se predigri pristupi ozbiljnije.

Preporuke stručnjaka

Stručnjaci za kinesku medicinu ističu da bi parovi, posebno mladi, trebali imati seksualne odnose svaka četiri dana. Ovaj ritam može značajno poboljšati intimnu povezanost i opšte zdravlje.

Zdravlje žena i učestalost seksa

Naučnici s Univerziteta Walden u Minnesoti upozoravaju na važnost redovnog seksualnog života. Istraživanje pokazuje da žene koje se ne seksaju barem jednom sedmično imaju 70 posto veći rizik od smrti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -