Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzReakcije na podršku Tejlor Svift Kamali Haris: Ilon Mask i njegova kćerka...

Reakcije na podršku Tejlor Svift Kamali Haris: Ilon Mask i njegova kćerka u sukobu riječi

Podrška koja uzburkava strasti

Odluka pjevačice Tejlor Svift da podrži Kamalu Haris na predstojećim predsjedničkim izborima izazvala je brojne reakcije. Među najistaknutijim reakcijama bio je komentar milijardera Ilona Maska.

Ilon Mask i njegovo kontroverzno priznanje

Ilon Mask na svom profilu na društvenoj mreži X napisao je: “Ok, Tejlor… Pobijedila si… Podarit ću ti dijete i čuvat ću tvoje mačke svojim životom.” Ova izjava izazvala je mješovite reakcije, a mnogi su je smatrali neprimjerenom i seksističkom.

Vivijen Džena Vilson se oglašava

Na ovu objavu odmah je reagirala Ilonova transrodna kćerka, Vivijen Džena Vilson. Ona je na Threadsu napisala: “Podrška Tejlor Svift Kamali Harris, iskreno, nije mogla doći u bolje vrijeme. Jedva čekam vidjeti sviftije na biralištima.”

Kritika na račun očeve izjave

Vivijen je također kritikovala Maskovu izjavu, poručivši: “To je odvratno, omalovažavajuće i nevjerojatno seksistički.” Uputila je poruku svojoj publici da ne dopuste takav način razgovora.

Ova situacija otvara pitanja o aktuelnom stanju javnog diskursa i podrške ženama u politici. Pozitivne promjene zahtijevaju i odgovorne stavove poznatih ličnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -