Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetRusi upozoravaju Zapad na moguće posljedice ukidanja ograničenja za Ukrajinu

Rusi upozoravaju Zapad na moguće posljedice ukidanja ograničenja za Ukrajinu

Putinova jasna poruka Zapadu

Ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je istakao da bi potez Zapada mogao dovesti do nove eskalacije. Njegov glasnogovornik, Dmitrij Peskov, naglasio je da je Putin poslao jasnu i nedvosmislenu poruku Zapadu. Prema Peskovu, ova izjava ne ostavlja mjesta za dvostruka tumačenja.

Upozorenje Vasilija Nebenzje

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama, Vasilij Nebenzja, takođe je upozorio Zapad. On je rekao da bi odluka o ukidanju ograničenja značila da NATO zemlje ulaze u direktan sukob s Rusijom. Nebenzja je dodao da bi u tom slučaju Rusija morala donijeti odgovarajuće mjere i preuzeti odgovornost za posljedice.

Planovi zapadnih lidera

Prema informacijama nekih medija, britanski premijer Keir Starmer i američki predsjednik Joe Biden mogli bi razgovarati o dozvoli Ukrajini da koristi britanske projektile dugog dometa Storm Shadow. Ovaj sastanak održava se u Washingtonu.

Pomoć Zapada Ukrajini

Putin je ranije izjavio da Ukrajina ohne pomoć Zapada ne može izvesti vojne udare duboko unutar Ruske Federacije. Uz to, smatra da su im potrebni obavještajni podaci sa satelita kako bi ostvarili uspješne napade.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -