Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometMaurizio Schillaci: Nekadašnja nogometna zvijezda traži pomoć na ulicama Palerma

Maurizio Schillaci: Nekadašnja nogometna zvijezda traži pomoć na ulicama Palerma

Nepovoljna situacija bivšeg nogometaša

Maurizio Schillaci, bivši napadač koji je igrao u Seriji A, sada se suočava s teškim životom na ulicama Palerma. Sa 62 godine, Schillaci živi bez doma, zajedno sa svojim psom Cicciom. Njegova karijera, koja uključuje nastupe za velike klubove poput Lazija i Palerma, prekinuta je zbog ovisnosti o drogama.

Pomoć za Schillacija

Grupa volontera u Palermu pokrenula je kampanju pomoći za nekadašnjeg nogometaša. Volonterka Giusy Caldo istakla je da je Maurizio trenutno podvrgnut zdravstvenom programu i da mu je potrebna dodatna pomoć. “Maurizio je značajno neuhranjen. Nedostaje mu domaća hrana”, kazala je Caldo.

Solidarnost zajednice

Mještani Palerma organizovali su se kako bi brinuli o Schillacijevom psu, uključujući pripreme za veterinarske preglede. Volonteri također apeliraju na ljude da doniraju domaću hranu, kako bi mu olakšali trenutnu situaciju, prenoseći poruke suosećanja i podrške.

Značaj akcije

Kampanja pomoći za Maurizia Schillacija istakla je važnost zajedništva i pomoći onima kojima je potrebna podrška. Njegova priča podsjeća na izazove s kojima se mnogi suočavaju, a društvena odgovornost može učiniti razliku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -