Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNepoznate okolnosti smrti muškarca nakon stomatološke operacije u Kini

Nepoznate okolnosti smrti muškarca nakon stomatološke operacije u Kini

Smrt nakon stomatološkog zahvata

U provinciji Zhejiang, Kina, muškarac poznat samo po prezimenu Huang, preminuo je nakon stomatološke operacije. Njegova kćerka, Shu, rekla je da je otac preminuo 13 dana nakon zahvata, 27. augusta, uslijed srčanog udara. Prije smrti, žali se na jake bolove u zubima.

Istraga o uzrocima smrti

Nakon ovog tragičnog događaja, pokrenuta je istraga koja će utvrditi uzrok smrti. U iščekivanju rezultata, postavlja se pitanje o vrsti zahvata koji je Huang imao. Iz bolnice Yongkang Dewei tvrde da je ljekar odlučio koliko zuba može biti izvađeno, na osnovu pacijentovog zdravstvenog kartona.

Kontroverzni postupci tokom operacije

Prema informacijama, u obrascu kojim se daje pristanak na operaciju, navodi se da su mu kutnjaci implantirani istog dana kada su izvađeni. Ovo je u suprotnosti s medicinskom praksom, gdje se preporučuje odvajanje vađenja i implantacije zuba.

Stručna mišljenja o operaciji

Lokalni mediji prenose da stomatolog zadužen za operaciju ima petogodišnje iskustvo. Međutim, Xiang Guolin iz stomatološkog centra u Wuhanu ukazuje da je neobično izvaditi čak 23 zuba u jednoj operaciji, dok se preporučuje maksimalno 12 zuba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -