Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometRonnie Stam ponovo na naslovnicama: Suđenje zbog trgovine drogom počinje u Bredi

Ronnie Stam ponovo na naslovnicama: Suđenje zbog trgovine drogom počinje u Bredi

Ronnie Stam, nekadašnji nizozemski defanzivac, suočiti će se s ozbiljnim optužbama nakon hapšenja u junu. On je uhapšen zbog sumnje na kaznena djela povezana s drogom koja su počinjena 2021. i 2022. godine. Od hapšenja, Stam se nalazi u istražnom zatvoru, a danas je počelo njegovo suđenje u Bredi.

Optužbe koje ga prate

Ovaj sada 40-godišnji nogometaš, poznat po nastupima za Wigan, gdje je osvojio FA Cup 2013. godine, uhapšen je zajedno sa još četiri člana svoje porodice. Istraga uključuje i navodno pranje novca, što dodatno komplikuje njegovu situaciju.

Suđenje zbog trgovine kokainom

Tužitelji navode da se slučaj odnosi na trgovinu 2.217 kilograma kokaina, što je ogroman broj. “Stam je bio glavni igrač u svijetu droge”, izjavio je tužitelj tijekom saslušanja. Tijekom početka suđenja, Stam se nije pojavio, no mora se obavezno prisustvovati 28. novembra kada će čuti optužbe.

Razotkrivanje šifriranih poruka

Istražni organi razotkrili su šifrirane poruke koje su dovele do njegovog hapšenja. Predmeti istrage obuhvataju ozbiljne optužbe koje mogu ozbiljno utjecati na njegovu budućnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -