Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTrumpove kontroverzne tvrdnje o imigrantima izazvale buru reakcija

Trumpove kontroverzne tvrdnje o imigrantima izazvale buru reakcija

Optužbe bez dokaza

Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a, nedavno je iznio teške optužbe prema Kamali Harris, potpredsjednici SAD-a. On je bez ikakvih dokaza sugerirao da je Harris plaćala ljudima kako bi prisustvovali njenim skupovima. Ove tvrdnje su izazvale brojne reakcije na društvenim mrežama.

Neobične izjave o imigrantima

Tokom rasprave, Trump je iznio i kontroverzne izjave o imigrantima, rekavši da “u Springfieldu jedu pse” i dodajući da “ljudi koji su došli jedu mačke”. Ove rečenice izazvale su zgražanje prisutnih, a njegovo ponašanje mnogi su ocijenili kao uznemirujuće.

Povod za Trumpove tvrdnje

Njegove izjave o imigrantima su, kako se smatra, rezultat viralnog videa. U tom snimku, stanovnik Springfilda, Ohio, tvrdi da su imigranti ubili patke iz lokalnog parka kako bi se prehranjivali. Ove tvrdnje ostale su nepotvrđene, ali su se veoma brzo proširile u desničarskim krugovima.

Reakcije na društvenim mrežama

Christopher Cohen, korisnik Twittera, istakao je da je trenutak kada je Trump iznio ove izjave označio trenutak gubitka debate. Harris je ostala pribrana i izbjegla napuštanje razuma, što je dodatno naglasilo razliku između njih.

Trump kao zaštitnik ljubimaca?

Brzo nakon Trumpovih izjava, pojavili su se memovi koji ga prikazuju okruženog mačkama i psima. Ove AI-generisane slike su ga predstavljale kao zaštitnika ljubimaca, iako je njegova izjava bila krajnje neobična.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -