Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometAnel Ahmedhodžić donio ključnu odluku o reprezentativnoj karijeri

Anel Ahmedhodžić donio ključnu odluku o reprezentativnoj karijeri

Ahmedhodžić se povlači iz reprezentacije

Anel Ahmedhodžić, talentirani štoper, odlučio je da “u bliskoj budućnosti” neće igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ova izjava postavlja pitanja o njegovoj budućnosti u timu, bez obzira na to šta “bliska budućnost” podrazumijeva.

Karijera i uspjesi u Švedskoj

Rođen 1999. godine u švedskom Malmeu, Ahmedhodžić je imao zapaženu karijeru. Tokom omladinskog staža, nastupao je 47 puta za reprezentaciju Švedske. Njegov seniorski debi dogodio se 9. januara 2020. protiv Moldavije.

Promjena sportske reprezentacije

Unatoč mladosti, Anel je imao mogućnost promijeniti sportsko državljanstvo. Švedska javnost je, poput omiljenog Zlatana Ibrahimovića, očekivala njegov ostanak u švedskoj reprezentaciji. No, u septembru 2020. godine, odlučio je obukuti dres reprezentacije Bosne i Hercegovine uz odobrenje FIFA-e.

Emocije nakon debija

Nakon debija 8. oktobra 2020. protiv Sjeverne Irske, Ahmedhodžić je izrazio ogromnu sreću. Istakao je da je igranje za voljenu državu bio san za njega.

Ova odluka Anela Ahmedhodžića predstavlja značajan trenutak u njegovoj karijeri. Njegovi navijači u Bosni i Hercegovini i dalje čekaju daljnje informacije o njegovim budućim nastupima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -