Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetOlaf Scholz i Alice Weidel razmijenili kritike u Bundestagu

Olaf Scholz i Alice Weidel razmijenili kritike u Bundestagu

Upozorenje kancelara Scholza

Nakon što je kancelar Njemačke Olaf Scholz održao važan govor, situacija u Bundestagu postala je napeta. Scholz je upozorio građane na velike ekonomske probleme koji prijete zemlji. Njegove riječi su izazvale brojne reakcije, a među njima i kritike iz opozicije.

Kritike Alice Weidel

Kopredsjednica desničarske stranke AfD, Alice Weidel, nije propustila priliku da se suprotstavi Scholzovoj vladi. Ona je ukazala na lošu migracionu politiku semafor koalicije i izrazila nezadovoljstvo s radom opozicijskog CDU-a. Prema njenim riječima, CDU se pridružio ljevičarskom frontu umjesto da razgovara s AfD-om o rješenjima.

Friedrich Merz o važnosti migranata

Vođa CDU-a, Friedrich Merz, izazvao je dodatne kontroverze kada je istakao ulogu migranata u njemačkom društvu. On je naglasio da mnoge stvari ne bi funkcionirale bez njihove pomoći. Merz je odmah odbacio ideju isključenja migranata iz društvenog života, čime je dodatno zaoštrio raspravu.

Reakcije na izjave

Merz se osvrnuo na nedavnu izjavu predsjednice SPD-a, Saskije Esken, koja je insinuirala da se iz napada u Solingenu ne može mnogo naučiti. Njegov odgovor bio je sarkastičan, pozivajući Esken da nastavi sa svojim izjavama, sugerirajući da bi trebala postati počasna članica CDU-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -