Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisTrebinje bilježi rekordne turističke sezone: 100.000 noćenja od maja do septembra

Trebinje bilježi rekordne turističke sezone: 100.000 noćenja od maja do septembra

Izvrsni rezultati u turističkom prometu

Prema riječima Milenka Kokića, zabilježeno je 100.000 noćenja u Trebinju od maja do septembra. U augustu je evidentirano 27.000 noćenja, što je više za 4.000 nego prošle godine. Kokić vjeruje da će 2023. godina postati još jedna historijska godina za turizam ovog grada.

Gosti iz regiona dominiraju

Kokić je istakao da su gosti iz regiona i dalje najveћа skupina turista. Turisti iz Srbije čine 45% od ukupnog turističkog prometa. Pored njih, Trebinje posjećuju i turisti iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Turske i Grčke. Nova tržišta, poput Nizozemske, Kine i Španije, također pokazuju interesovanje.

Obogaćena turistička ponuda Trebinja

Gradska uprava i Turistička organizacija nastoje obogatiti turističku ponudu. Ove godine je posebno istaknut vidikovac iznad Trebinja. Također, mostovi u centru grada su dekorativno osvijetljeni, što dodatno obogaćuje ambijent.

Kokić kaže da su izuzetno zadovoljni ljetnom turističkom sezonom i uvjeren je da će se trend rasta nastaviti. Rezultati iz 2023. godine, kao i činjenica da je Trebinje postalo atraktivna destinacija, predstavljaju značajan korak naprijed za lokalni turizam.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -