Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIDF OTKRIVA OSTRASTI TUNELA U GAZI: SNIJEG I HOROR U PODZEMLJU TEL...

IDF OTKRIVA OSTRASTI TUNELA U GAZI: SNIJEG I HOROR U PODZEMLJU TEL SULTANA

Detalji o tragičnom otkriću

Na nedavnim snimcima, glasnogovornik IDF-a, Daniel Hagari, istražuje podzemne prolaze u naselju Tel Sultan, Rafah. Ovaj klaustrofobični tunel sadrži sramotne ostatke humanitarnog užasa.

Ostaci grozote

U tunelu su pronađene flaše s urinom, ženska odjeća i velike mrlje krvi na tlu. Ovaj horor dodatno pojačava saznanje da su taoce, Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Ori Danino, Alex Lobanov, Carmel Gat i Almog Sarusi, pogubljeni 29. augusta.

Pronađeni tragovi

IDF je otkrio nove informacije o operaciji pronalaženja tijela šestorice ubijenih Izraelaca. Prema njihovim izvorima, tijela su pronađena samo 700 metara od mjesta gdje je ranije spašen jedan talac.

Dužina i dimenzije tunela

Tunel, dug 120 metara, uski je prolaz koji ne omogućava normalno kretanje jer se mora savijati. Ovaj kompleks tunela bio je dio velike podzemne mreže, koja je, kako tvrde vojni izvori, pod kontrolom Hamasa.

Najveći podzemni kompleksi

Ova mreža tunela predstavlja jedan od najvećih podzemnih kompleksa koje je IDF do sada pronašao u Gazi. Otkriće naglašava složenost sukoba i izazove s kojima se vojska suočava prilikom operacija u ovom regionu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -