Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHarisa i Tramp se sučelili: Imigracija kao ključna tema debata

Harisa i Tramp se sučelili: Imigracija kao ključna tema debata

Uvod u debatu

Predsjednička debata između Kamale Haris i Donalda Trampa otvorena je pitanjem imigracije. Ova tema je od posebnog značaja za američke glasače.

Preokret u raspravi

Haris je istaknula svoju karijeru tužioca, naglasivši da je jedina kandidatkinja koja je procesuirala transnacionalne kriminalne organizacije. Ona je optužila Trampa da je “ubio” zakon o sigurnosti granica.

U zanimljivom zavoju, pozvala je glasače da prisustvuju Trampovim skupovima kako bi vidjeli njegov stav prema imigraciji.

Trampov odgovor

Tramp je brzo preusmjerio razgovor, ističući svoje brojne skupove, tvrdeći da ljudi ne napuštaju njegove događaje. Također je ponovo iznio kontroverzne tvrdnje o imigrantima koji, navodno, jedu kućne ljubimce u Springfieldu.

Moderatori su morali da intervenišu kako bi prekinuli ovu raspravu. Tako je Dejvid Mjur izjavio da nije bilo vjerodostojnih izvještaja o tim navodima.

Harisov odgovor i iznošenje stavova

Haris je iskoristila priliku da prozove Trampa i njegove bivše saradnike. Naglasila je da trenutna retorika ne rješava pitanja važne za američki narod.

Tokom rasprave, Tramp je ponovio tvrdnje kako migranti dolaze iz zatvora i mentalnih ustanova, što je izazvalo dodatne debate.

Zaključak

Debata je jasno pokazala razlike između Harisovih i Trampovih pristupa rješavanju problema imigracije. Ova tema ostaje u središtu kampanje za predsjedničke izbore.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -