Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTramp kritizira Haris i administraciju Bajdena u završnoj riječi debate

Tramp kritizira Haris i administraciju Bajdena u završnoj riječi debate

Trampove optužbe na račun Haris

U završnoj riječi debate s potpredsjednicom Kamalom Haris, bivši predsjednik Donald Tramp je iskoristio svoje vrijeme da iznese oštre kritike. Umjesto da predstavi svoje planove, fokusirao se na administraciju Džoa Bajdena.

Kritika administracije Džoa Bajdena

Tramp je izrazio sumnju u Harisine tvrdnje. “Zašto ih nije učinila već? Imali su tri i po godine da naprave promjene”, rekao je Tramp. Postavio je pitanje o neispunjenim obećanjima o granicama i novim poslovima.

Globalna situacija i unutrašnji problemi SAD

Tramp je naglasio kako se Amerika suočava s ozbiljnim problemima, tvrdeći da je “nacija koja propada”. Ukazao je na međunarodnu situaciju, uključujući sukobe na Bliskom istoku i između Rusije i Ukrajine.

Optužbe prema vojnoj strategiji

Bivši predsjednik je također kritikovao Haris zbog, kako je rekao, podrške talibanima i loše vojne strategije. Dodao je kako su “dali milionima ljudi da uđu u našu državu, uključujući kriminalce”.

Tramp je završio svoju tiradu tvrdnjom da su Haris i Bajden “najgori predsjednik i najgora potpredsjednica u historiji SAD”. Njegove riječi ostavljaju otvorena pitanja o budućnosti političkog pejzaža SAD.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -