Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometRemi protiv Mađarske donosi prvi bod selektoru Barbarezu

Remi protiv Mađarske donosi prvi bod selektoru Barbarezu

Prekinut niz poraza

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je remi protiv Mađarske (0:0) u Budimpešti. Ovim rezultatom prekinuli su niz od šest uzastopnih poraza te osvojili prvi bod pod vodstvom selektora Edina Barbareza.

Barbarez o susretu

Selektor Barbarez komentirao je utakmicu za BHT 1. Istaknuo je da je ovo bila drugačija utakmica u odnosu na prethodnu protiv Nizozemske. “Morali smo biti borbeni, hrabri i čvrsti”, rekao je Barbarez. Nažalost, osjetio je nedostatak hrabrosti u sredini terena koja je sprječavala kreativne napade prema protivničkom golu.

Pohvale za igrače

Barbarez je pohvalio golmana Vasilja, koji je imao dva briljantna intervencija. Također, naglasio je važnost trkačkog dijela igre koji su svi igrači odradili maksimalno. “Osjeti se da Gigović i Tahirović ne igraju u svojim klubovima, ali su vezni igrači pružili odlične performanse”, dodao je.

Očekivanja za budućnost

Naš selektor najavio je da već u oktobru očekuju dvije nove utakmice. Barbarez se nasmijao kada je rekao da je sve otvoreno za prvo mjesto. “Mi se koncentrišemo na sebe i nadamo se da ćemo sljedeće godine biti dostojni protivnici svima”, zaključio je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -