Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisPannonica Tuzla zatvara ljetnu sezonu 2024. godine, ulaz slobodan od danas

Pannonica Tuzla zatvara ljetnu sezonu 2024. godine, ulaz slobodan od danas

Završetak ljetne sezone

Uprava Javnog preduzeća Pannonica Tuzla donijela je odluku o završetku ljetne sezone za 2024. godinu. Od danas, kompleks panonskih jezera otvoren je za besplatan ulaz, šetnje i rekreaciju.

Sigurnost posjetitelja

Posjetiteljima se skreće pažnja da eventualno kupanje u jezerima ostaje na vlastitu odgovornost. Uprava je završila nadzor nad jezerima, što znači da su se kapaciteti vratili u normalu.

Uspon u broju posjeta

Ova ljetna sezona bila je najuspješnija od početka rada panonskih jezera. Pannonica je zabilježila više od 535 hiljada posjeta, uzimajući u obzir sve vrste ulaznica i prisustvo na koncertima.

Povoljni vremenski uslovi

Ove sezone, posjetitelji su imali sreće s vremenom. Naime, zabilježeno je 75 sunčanih dana s visokim temperaturama i bez padavina. Unatoč velikom broju posjetitelja, nije bilo nijednog značajnijeg incidenta.

Unapređeni standardi

Uprava je održala i unaprijedila visoke standarde boravka za goste, čime su privukli veći broj posjetitelja iz različitih regija, kao i susjednih zemalja.

Informacije o ulazu

Od utorka, ulaz u kompleks je besplatan. Ipak, posjete Sojeničkom naselju, Geološkoj postavci i Dječijem zabavnom parku budu naplaćene prema važećem cjenovniku. Korištenje plažnog mobilijara, kao što su ležaljke i suncobrani, također se naplaćuje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -