Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometItalijanski navijači demonstrirali protiv Izraela tokom utakmice u Mađarskoj

Italijanski navijači demonstrirali protiv Izraela tokom utakmice u Mađarskoj

Protesti na stadionu

Tokom nedavne utakmice između Italije i Izraela, italijanski navijači su pokazali svoje nezadovoljstvo. Ispred sebe su istakli zastavu s natpisom “Liberta”, što znači sloboda.

Prebacivanje utakmica u Mađarsku

Izrael je svoje domaće utakmice preselio u Mađarsku usled sukoba s Hamasom. Ova odluka izazvala je dodatne tenzije u vezi s političkom situacijom u regiji.

Orbanove politike i veze s Netanyahuom

Mađarski premijer Viktor Orban je poznat po svojim bliskim vezama s israelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom. Orban promoviše Mađarsku kao najsigurniju zemlju za jevreje u Evropi.

Zabrane palestinskih protesta

Orban je nedavno zabranio proteste solidarnosti s Palestincima, tvrdeći da predstavljaju prijetnju javnoj sigurnosti. Ove odluke naišle su na različite reakcije među javnošću.

Polemike oko Ilarije Salis

Ilarija Salis, italijanska antifašistička aktivistkinja, postala je predmet rasprave nakon što su njene fotografije s lisicama procurile u javnost. Pustili su je iz kućnog pritvora, a nedavno je izabrana u Evropski parlament.

Skandali i kontraverze

Italijanski navijači su tokom prvog poluvremena skandirali protiv Salis, što je dodatno otežalo situaciju na stadionu. Ovaj incident pokazuje kako sport može postati arena za političke poruke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -