Petak, 20 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaPolicija u Sarajevu uhapsila 30-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje droge

Policija u Sarajevu uhapsila 30-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje droge

Akcija „Storm“ u općini Novi Grad

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo proveli su akciju pod nazivom “Storm”. Ova operacija je sprovedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a rezultirala je hapšenjem 30-godišnjeg F.B. iz Sarajeva.

Sumnja na proizvodnju i promet droga

Postoji osnovana sumnja da je F.B. počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Policija je izvršila pretres osumnjičenog kao i njegovih prostorija u Novom Gradu.

Oduzeti predmeti u istrazi

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto nekoliko ključnih dokaza. Oduzeto je 17 paketića sa suhom zeljastom materijom, za koju se vjeruje da je marihuana. Također, pronađen je jedan paketić s materijom koja asocira na drogu spid.

Pored toga, pronađene su četiri stabljike biljke koja se pretpostavlja da je Cannabis sativa, dvije digitalne vage, drobilica, kao i drugi predmeti relevantni za istragu.

Kriminalistička obrada u toku

Nakon hapšenja, F.B. se nalazi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Trenutno se provodi kriminalistička obrada, a osumnjičeni će nakon toga biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalju obradu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -