Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometZmajevi se spremaju za iskušenje u Budimpešti nakon debakla u Eindhovenu

Zmajevi se spremaju za iskušenje u Budimpešti nakon debakla u Eindhovenu

Težak početak sezone za Zmajeve

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, poznatija kao Zmajevi, doživjela je težak poraz na otvaranju sezone Lige nacija. U Eindhovenu su ih rezultatom 5:2 deklasirali fudbaleri Nizozemske. Ovaj debakl stvara pritisak na tim, koji će se u Budimpešti pokušati iskupiti pred svojim navijačima.

Iskušenje za novog selektora Barbareza

Utakmica protiv Mađarske predstavlja najvažniji ispit za novog selektora, Sergeja Barbareza. Pod njegovim vođstvom, Zmajevi su do sada igrali protiv jakih protivnika. To su bile selekcije poput Engleske, Italije i Nizozemske, a rezultati su bili poražavajući.

Mađarska kao prilika za oporavak

Mađarska, iako snažna ekipa, ima kvalitet sličan onom kojeg posjeduju Zmajevi. Utakmica u Budimpešti bit će prilika da se boljim igrama pokaže napredak tima. Dosadašnji nastupi su bili nerazmjerni, ali napadačka snaga BiH ohrabruje.

Pohvale za napadače Zmajeva

Iako je igra Zmajeva u prethodnoj utakmici bila loša, napadači su pokazali ubojitost. Nisu im bile potrebne mnoge prilike da postignu dva gola. Asistencije Denisa Huseinbašića i Esmira Bajraktarevića pretvorene su u golove Ermedina Demirovića i Edina Džeke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -