Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetDržavljanin BiH priznao pljačku njemačke banke: Presuda sljedećeg mjeseca

Državljanin BiH priznao pljačku njemačke banke: Presuda sljedećeg mjeseca

Priznanje pljačke nakon sedam godina

Državljanin Bosne i Hercegovine, star 56 godina, priznao je pljačku njemačke banke pred Regionalnim sudom u Frajburgu. Ova pljačka dogodila se još 2017. godine, a osumnjičeni je na optuženičkoj klupi tek sedam godina kasnije.

Razlozi pljačke

Na pitanje zašto je odlučio na ovaj korak, optuženi je izjavio: “Trebao mi je novac, a nisam ga imao.” Ova izjava ukazuje na teške životne okolnosti s kojima se suočavao.

Detalji pljačke

Prema informacijama koje je prenio sajt baden.fm, optuženi je imao saučesnika koji je još uvijek u bjekstvu. Tokom pljačke, optuženi je prerušen u policajca pokucao na prozor menadžeru filijale. Kada mu je menadžer otvorio, uperio mu je pištolj i zatražio da otvori sef.

Bijeg sa plijenom

Nakon što je uzeo novac, optuženi je vezao menadžera i ostavio ga u banci. U bijeg se dao sa svojim saučesnikom, zajedno sa 123.000 eura. Tokom suđenja, istaknuto je da je optuženi bio prijatan prema menadžeru i da nije primjenjivao silu.

Izricanje presude

Izricanje presude zakazano je za 12. septembar. Očekuje se da će ovaj slučaj značajno utjecati na život ovog državljanina BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -