Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometKontroverza na utakmici: "Kosovo je Srbija" transparent izazvao prekid

Kontroverza na utakmici: “Kosovo je Srbija” transparent izazvao prekid

Utakmica između Kosova i Kipra prekinuta zbog transparenta

Na nedavnom meču Lige nacija između Kosova i Kipra, navijači Kipra istakli su kontroverzni transparent s natpisom “Kosovo je Srbija”. Ova situacija je izazvala trenutni prekid utakmice. Kapiten Kosova, Vedat Muriqi, odmah je reagovao i ukazao sudiji na parolu koja je nalazila na tribinama.

Policija uklanja transparent, utakmica se nastavlja

Nakon što je policija uklonila transparent, utakmica je nastavljena, a Kosovo je u tom trenutku vodilo s 2-0. Pored spornog transparenta, prisutna je bila i parola “Kipar je grčki”, koja nije uklonjena, što je izazvalo dodatnu kontroverzu među prisutnima.

Kipar i Kosovo: Politička napetost na terenu

Kipar je poznat kao jedna od rijetkih zemalja koja priznaje suverenitet Srbije nad Kosovom. Ova politička situacija dodatno je zakomplikovala odnose između dvije reprezentacije. Na terenu su nogometaši Kosova uzvratili gosti rezultatskim debaklom, a dvostruki strijelac bio je Vedat Muriqi.

Strijelci i rezultat susreta

Uz Muriqija, za Kosovo su se u listu strijelaca upisali i Rrahmani i Dellova. Utakmica je završila rezultatom 4-0, što je dodatno podiglo atmosferu među domaćim navijačima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -