Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometFK Velež angažovao turskog trenera: Admir Rahimić ostvario ključnu saradnju

FK Velež angažovao turskog trenera: Admir Rahimić ostvario ključnu saradnju

Novi trener za Velež

FK Velež je na pragu velikih promjena. Turski trener Fatih Buz preuzeo je kormilo kluba zahvaljujući novom predsjedniku Admiru Rahimiću. Njegova vizija i strategija privukle su Buzovu pažnju i motivirale ga da dođe u Mostar.

Uloga posrednika

Ključni posrednici u ovom transferu bili su Avdija Vršajević i Kenan Cinac. Njihova agencija, “Una Agency”, pomogla je u realizaciji ovog značajnog ugovora. Vršajević i Buz imaju iskustvo suradnje iz Turske, što dodatno olakšava integraciju novog trenera.

Trenerska karijera Fatih Buza

Fatih Buz rođen je u Istanbulu, a svoju nogometnu karijeru započeo je u Njemačkoj. Igrao je za nekoliko klubova u njemačkoj i turskoj Superligi. Nakon završetka igračke karijere, Buz je stekao UEFA Pro licencu i započeo trenersku karijeru.

Uspjesi na trenerskom putu

Buz je stekao reputaciju uspješnog trenera, vodio je mlađe selekcije u Njemačkoj i radio kao asistent poznatom treneru Christoph Daumu. Njegovo najznačajnije postignuće bilo je vođenje Malatyaspora u najviši rang takmičenja s minimalnim budžetom.

Predstavljanje kluba

Zvanično predstavljanje Fatih Buza kao novog trenera FK Velež bit će upriličeno u srijedu. Klub je trenutno u potrazi za stabilizacijom nakon iznenađujuće ostavke bivšeg predsjednika Senada Kevelja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -