Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviKhamzat Čimajev napada Dricusa du Plessisa zbog seksualne orijentacije

Khamzat Čimajev napada Dricusa du Plessisa zbog seksualne orijentacije

Konflikt među borcima UFC-a

Khamzat Čimajev, poznati borac UFC-a, izazvao je kontroverzu svojim izjavama o Dricusu du Plessisu. Čimajev je rekao: “Moramo vratiti titulu normalnim ljudima. Ovaj gej koji drži pojas, to nije normalno.” Ovaj komentar dolazi dok se Čimajev priprema za sledeći meč.

Da li je du Plessis homoseksualac?

Iako su mnogi spekulisali o seksualnoj orijentaciji Dricusa du Plessisa, on se nikada nije izjasnio kao homoseksualac. Međutim, društvene mreže su bile preplavljene fotografijama na kojima du Plessis izgleda blisko sa svojim trenerom i drugim muškarcima.

Reakcije na izjave Čimajeva

Čimajevovi komentari naišli su na oštre kritike. Društvo MMA zajednice se oglasilo, a mnogi su ga upozorili na moguće posljedice njegovih izjava. Borac Darren Till pokušao je da smiri tenzije, ali Čimajev nije odustajao od provokacija prema du Plessisu.

Nesreća u borbi

Podsjetimo, Čimajev je trebao imati meč protiv Roberta Whittakera u Saudijskoj Arabiji, koji je odgođen zbog bolesti jednog od njih. Očekuje se da će se Čimajev uskoro vratiti u oktogon, a njegov sukob s du Plessisom dodatno će podići tenzije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -