Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaSuđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću: Kontroverze oko dokaza

Suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću: Kontroverze oko dokaza

Suđenje u Beogradu

U Beogradu se nastavlja suđenje optuženima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, članovima zloglasnog kriminalnog klana. Danas je uslijedio iznošenje odbrane, u kojoj je Belivuk istakao ozbiljne nedostatke u prikupljenim dokazima.

Belivukova odbrana

Belivuk je naglasio da neće nastaviti u istom pravcu, ističući da su informacije koje ima nove i važne. Kritizirao je zakonitost dokaza prikupljenih putem “Sky” platforme, koja navodno nije validna prema odlukama iz Luksemburga.

On se osvrnuo na pravnu proceduru, smatrajući da su dokazi nezakonito pribavljeni. Belivuk je zahtijevao da se provjeri valjanost svih relevantnih dokumenata, uzimajući u obzir obim materijala.

Marko Miljković i njegov zahtjev

Optuženi Marko Miljković također je iznio svoju odbranu, tražeći ukidanje sporazuma za svjedoka Srđana Lalića. Njegov stav je da Lalić više puta negira svoju krivicu, te da su dokazi o tome slabi i nedovoljno pouzdani.

Miljković smatra da je Lalić lažirao iskaze i optužbe koje su mu pripisane. Također je istakao da se ne poznaju i da su navodni događaji iz 2015. i 2016. godine izmišljeni.

Završne misli

Ovo suđenje donosi mnoštvo nesigurnosti i kontradiktornosti, a obje strane će imati priliku da iznesu dodatne dokaze. Očekivanja javnosti su velika, s obzirom na težinu optužbi protiv Belivuka i Miljkovića.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -