Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometDominik Szoboszlai o debaklu Mađarske protiv Njemačke: "Želimo se vratiti u formu"

Dominik Szoboszlai o debaklu Mađarske protiv Njemačke: “Želimo se vratiti u formu”

Atmosfera u ekipi nakon poraza

Kapiten reprezentacije Mađarske, Dominik Szoboszlai, obratio se javnosti nakon teškog poraza od Njemačke rezultatom 5:0. Njegov nastup je došao nakon što su se pojavile brojne kritike prema igračima, što je ukazalo na ozbiljnost situacije u timu.

Hitni sastanak tima

Szoboszlai je otkrio da je nakon utakmice održan hitan sastanak na kojem su razgovarali igrači, treneri i čelnici Saveza. “Pokušao sam prodrmati ekipu i razgovarati o potrebnim promjenama”, rekao je kapiten. Njegove riječi odražavaju zabrinutost zbog trenutnog stanja tima i igre.

Reakcija javnosti i kritike

Szoboszlai je naglasio kako je javnost bila oduševljena kada su nizali pobjede. “Kada smo pobijedili 14 utakmica, bili smo najbolji, a sada smo najgori”, dodao je. On smatra da su kritike prema timu često pretjerane i ekstremne.

Pritisak i želja za povratkom

Kritikama se treba suprotstaviti željom za dokazivanjem. “Želimo to pokazati u utorak,” poručio je Szoboszlai. Iako priznaje pritisak, ne smatra ga opravdanjem za poraz, te naglašava važnost povratka u formu.

Završne misli

Iako je odbio otkriti detalje sa sastanka, Szoboszlai je naglasio kako se cijela ekipa suočava s izazovima. Izjave slovenskog kapetana ukazuju na želju tima da se vrati na pravi put.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -