Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisDacia pokreće program dobrovoljnog otpuštanja radnika

Dacia pokreće program dobrovoljnog otpuštanja radnika

Dacia uvodi program dobrovoljnog otpuštanja

Kompanija Dacia najavila je program dobrovoljnog otpuštanja za svoje zaposlenike. Ova inicijativa uključuje isplatu novčanih sredstava proporcionalno radnom stažu.

Isplata prema radnom stažu

Prema dostupnim informacijama, najniži iznos od oko 4.500 eura dobit će radnici s iskustvom od dvije godine. Zaposleni s radnim stažem od 12 do 16 godina dobit će otpremnine oko 30.000 eura.

Oni sa 16 i više godina staža moći će računati na najviši iznos od oko 37.000 eura. Ovo je značajan poticaj za radnike koji će se odlučiti za ovu opciju.

Razlozi za smanjenje broja zaposlenih

Dacia se odlučila na ovaj potez zbog promjena u proizvodnji. U sektorima gdje je aktivnost smanjena ili je proizvodnja robotizirana, potreba za radnicima se smanjuje.

Ova odluka dolazi u vrijeme kada Dacia planira završiti proizvodnju modela Jogger, te se preusmjeriti na model Bigster. Modernizacija proizvodnje uz pomoć industrijskih robota doprinosi potrebi za smanjenjem broja zaposlenih.

Rok za prijave

Radnici koji se žele prijaviti za ovaj program imaju rok do 20. septembra. Ova prilika omogućava zaposlenicima u Daciji da donesu važne odluke o svojoj budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -