Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometRadović pojačava Radnički nakon raskida s Sumgayitom

Radović pojačava Radnički nakon raskida s Sumgayitom

Fudbaler Nemanja Radović ponovno će se pridružiti treninzima u Srbiji. Ljetos je potpisao ugovor s azerbejdžanskim klubom Sumgayit. Međutim, nakon samo nekoliko mjeseci došlo je do razlaza. Radović je igrao za Sumgayit u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Iako je radio marljivo, odluka o raskidu ugovora bila je neizbježna.

Nova saradnja s Dudićem

Radović se brzo dogovorio s Radničkim, klubom iz Niša. Ova saradnja donosi novi izazov za njega. U Radničkom će se ponovo susresti s trenerom Dudićem. Oni su već imali uspješnu zajedničku karijeru u Veležu. S obzirom na to da je Dudić poznat po svojim taktičkim pristupima, Radović može očekivati uspješnu sezonu.

Karijera i dosadašnji uspjesi

Nemanja Radović ima bogatu fudbalsku karijeru. Započeo je u Lokomotivi, a igrao je i u klubovima poput Drine, Vojvodine i Olimpika. Također, bilježi nastupe za Voždovac, Zemun i Radnik, a imao je i iskustvo u Liepaji i Sarajevu.

Trenutni status Radničkog

Radnički se trenutno nalazi na 10. mjestu srbijanske Super lige. Ekipa je osvojila sedam bodova nakon šest odigranih utakmica. U nastavku prvenstva, dolazak Radovića može donijeti potrebnu stabilnost i kvalitet.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -