Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaRast Turizma u Hrvatskoj: Rekordni Brojevi i Potrošnja

Rast Turizma u Hrvatskoj: Rekordni Brojevi i Potrošnja

Ministarstvo Turizma i Sporta Predstavilo Rezultate

Na nedavno održanoj konferenciji, ministar turizma i sporta, Tonči Glavina, predstavio je ključne rezultate turističke sezone. Uz njega, prisutan je bio i direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić. Ovaj događaj je pružio uvid u uspjehe hrvatskog turizma u predsezoni i ljetnim mjesecima.

Značajan Rast Dolazaka

Glavina je istakao da je u predsezoni zabilježen rast dolazaka gostiju od osam posto. Također, dodao je da su u sedmom i osmom mjesecu uočili blagi rast od jedan posto u odnosu na prethodnu godinu. Što se tiče broja noćenja, taj se broj izjednačio s onim iz prošle godine.

Povećana Potrošnja u Turizmu

Hrvatski turizam je ostvario značajan uspjeh, jer je ukupna potrošnja turista premašila pet milijardi eura. Ova cifra predstavlja povećanje od 11 posto u poređenju s prošlom godinom. Ovi podaci naglašavaju važnost turizma kao ključnog segmenta hrvatskog gospodarstva.

Struktura Goste

Kristjan Staničić se osvrnuo na detalje o deset najznačajnijih zemalja koje posjećuju Hrvatsku. Ove informacije pomažu u razumijevanju turista koji dolaze i njihovih potreba. Povećanje broja stranih gostiju može doprinijeti dodatnom razvoju turističke ponude.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -