Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeLjepotaIdealna muzika za seks: Koje pjesme su najbolji i najgori izbor?

Idealna muzika za seks: Koje pjesme su najbolji i najgori izbor?

Prema nedavnoj analizi popularnih pop playlista na Spotifyju, istraživači su otkrili koje pjesme imaju idealan tempo za intimne trenutke. Idealni tempo za seks je 119 BPM, što je najčešće prepoznat u muzici koja se kategorizuje kao “romantika”, “senzualno” ili “intimno”.

Najbolje pjesme za seks

Među najbolje ocijenjenim pjesmama nalazi se “Pour Me A Drink” koju izvode Post Malone i Blake Shelton. Ova pjesma, koja se nalazi na Billboard Hot 100 listi, savršena je izbor s idealnim tempom.

Najgore pjesme za seks

Ironično, pjesma “Birthday Sex” od Jeremih-a zauzela je vrh liste najgorih pjesama za seks. Njena brzina od samo 60 BPM je daleko od idealnog tempa, a ona se našla na 121. mjestu.

Još nespojivih pjesama

Pjesme poput “I Wanna Be Yours” grupe Arctic Monkeys, “Get You” Daniela Caesara i “High For This” The Weeknda takođe su na ovoj listi. Rihanna s “Needed Me” i “Sex With Me” također ne pruža najbolji ambijent za strastvene trenutke.

Ova analiza pokazuje koliko je izbor muzike važan za stvaranje prave atmosfere tokom ljubavnih aktivnosti. Kada birate muziku, najbolje je odabrati pjesme s brzinom 119 BPM.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -