Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaŠkoda predstavlja električni SUV Elroq: Debi u oktobru

Škoda predstavlja električni SUV Elroq: Debi u oktobru

Uvođenje novog modela

Škoda će u oktobru predstaviti svoj novi električni SUV nazvan Elroq. Ovaj model će biti ekvivalent kompaktnom SUV-u Karoq i najavit će početak nove ere za češkog proizvođača automobila.

Dizajn i karakteristike

Elroq koristi dizajnerski jezik Modern Solid, koji će se primjenjivati i na budućim modelima. Njegova prednja maska, nazvana Tech-Deck Face, predstavlja inovaciju u dizajnu. Model je opremljen podijeljenim prednjim svjetlima koja koriste Matrix LED tehnologiju.

Unikatne opcije i materijali

Unutrašnjost Elroqa će biti izrađena od održivih materijala. Koristit će se stara odjeća, Recytitan i Technofila. Kupci će moći birati između četiri unutrašnje teme: Loft, Lodge, Suite i Studio.

Prostranost i praktičnost

Elroq će imati prostranu unutrašnjost s pet sjedišta i prtljažnik zapremine 470 litara. Digitalni kokpit i najnovija tehnologija iz Volkswagen Grupe dodatno će obogatiti iskustvo vožnje.

Pogonske opcije i domet

Model će se temeljiti na MEB platformi i ponudit će baterije kapaciteta 55, 63 i 82 kWh. Maksimalni domet iznosi 560 km. Elroq će biti dostupan s jednim ili dva elektromotora koji razvijaju od 170 do 299 KS.

Elroq predstavlja važan korak za Škodu u svijetu električnih automobila, a s njegovim debijem očekuje se da će privući mnoge ekološki osviještene kupce.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -