Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u Džordžiji: Tinejdžer ubija dvojicu učenika i dvojicu nastavnika

Tragedija u Džordžiji: Tinejdžer ubija dvojicu učenika i dvojicu nastavnika

Upozorenje majke neposredno prije napada

Majka tinejdžera koji je izvršio stravičan napad u američkoj državi Džordžiji, Marsi Grej, poslala je upozorenje školi više od pola sata prije pucnjave. Prema informacijama koje je objavio “Washington Post”, ona je zvala školskog savjetnika i tražila da pronađu njenog sina, 14-godišnjeg Kolta Greja.

Pucnjava u srednjoj školi Apalači

Pucnjava se dogodila u srijedu u srednjoj školi Apalači u Vajnderu, nedaleko od Atlante. U ovom strašnom incidentu, Kolt Grej je, kako se navodi, koristio poluautomatsku pušku, ubivši dvoje učenika i dvoje nastavnika. Devet osoba je takođe povrijeđeno tokom napada.

Privođenje i optužbe

Kolt ostaje u pritvoru, a njegov otac, Kolin Grej, uhapšen je zbog dozvoljavanja sinu da posjeduje oružje. Prema optužnici, otac se suočava s optužbama za ubistvo iz nehata i ubistvo drugog stepena.

Porast masovnih pucnjava u SAD-u

Nažalost, ovo je već 30. masovno ubistvo u Sjedinjenim Američkim Državama ove godine prema podacima AP-a i USA Today. U prethodnim godinama, desetine pucnjava dogodile su se u školama širom zemlje, ostavljajući trag nasilja u zajednicama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -